Facebook Instagram

Kvinnedagen 8.3: Ta grep om egen økonomi!

I forlengelse av 8.mars-toget som ender på Plassen, inviterer Bjørnsonfestivalen til arrangement om kvinner og økonomi. Kvinner tjener fremdeles mindre enn menn, vi sparer mindre og vi kommer ofte dårligst ut i samlivsbrudd. Hvordan havnet vi her? Det er på tide å ta grep om egen økonomi!

DN-journalist Anita Hoemsnes tar for seg følgende temaer:
- Krasjkurs i lønnsforhandlinger: Slik forhandler du lønn, parkerer hersketeknikker og unngår de klassiske forhandlingstabbene
- Slik tar dere pengepraten i forholdet og hindrer at økonomi blir kimen til konflikt
- Få pengene til å vokse med riktig sparing
- Pensjon: Det er stor sannsynlighet for at vi kvinner ender opp med å leve alene noen år når vi blir eldre. Da må vi ha en pensjon vi kan leve av.

Anita Hoemsnes er økonomijournalist og kommentator i Dagens Næringsliv og har skrevet om privatøkonomi og arbeidsliv i over 20 år. Hun har tidligere gitt ut boken «Penga og Livet – Ta grep om egen økonomi» sammen med kollega Jorun F. Aartun. Boka retter seg mot kvinner uansett hvor de er i livet - som student, på vei inn i din første jobb, i fast jobb, godt voksen eller pensjonist. Hoemsnes er også moderator og bidragsyter i Facebook-gruppa DN Kvinner – med over 45.000 medlemmer.

Foredraget starter kl 19:00 i sal Storyville, arrangementet er gratis, og fribilletter finner du her: