Back to All Events

Ytringsfrihet for alle?

Organisasjonen Norsk PEN presenterer en forestilling med Trondheims fribyforfatter Asieh Amini og forfatter Ingrid Storholmen:

Hvorfor er ytringsfrihet viktig? I Norge bor det forfattere, skribenter og kunstnere som har opplevd sensur, trusler, fengsel og tortur i hjemlandet på grunn av sine ytringer. De har fått beskyttelse i norske fribyer slik at de igjen kan skrive og ytre seg fritt. Elevene skal i denne forestillingen få møte en fribyforfatter og en norsk, samfunnsengasjert forfatter. Sammen skal de inspirere elevene til å ta ytringsfriheten i bruk!

Asieh Amini er fra Iran. Hun er journalist og poet, menneskerettighetsforkjemper og kvinneaktivist. UNESCO kåret henne i 2005 til den viktigste yngre poeten i Iran. I hjemlandet jobbet hun som journalist i 17 år. Hun ble imidlertid fengslet i Iran på grunn av sitt arbeid som journalist, og ble til slutt tvunget til å flykte. Hun har siden 2009 levd som fribyforfatter i Trondheim. Amini har utgitt to diktsamlinger i Norge: Kom ikke til mine drømmer med gevær og Jeg savner å savne deg, oversatt av Nina Zandjani. I januar 2012 fikk Amini Oxfam Novib/ PEN Internationals pris for sitt arbeid.

Ingrid Storholmen kommer fra Verdal og debuterte i 2001 med diktsamlinga Krypskyttarloven. Hun har siden gitt ut ytterligere tre diktsamlinger. Diktene hennes er til sammen oversatt til 18 ulike språk. I 2009 kom Storholmens første prosabok Tsjernobylfortellinger, og hun ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen. Her lå Tirpitz er hennes andre roman. Boken var nominert til P2- lytternes romanpris. Storholmen var en av dem som tok initiativ til at Trondheim skulle bli friby. 

Produksjonen er støttet av Fritt Ord og Norsk Forfattersentrum.

Earlier Event: September 7
Tegneseriens historie
Later Event: September 7
Dagspass onsdag