Back to All Events

Ut på ekspedisjon

Bjørnsonfestivalen har invitert Torbjørn Ekelund, Elise Theoline og Andreas Skagøy til en samtale med Stein P.Aasheim om hvorfor så mange lokkes ut på ekspedisjoner. Hva vil vi oppdage, hva tenker vi på der ute og hvor viktig er ekspedisjonen for den norske identiteten?

Elise Theoline og Andreas Skagøy har fulgt drømmen om å leve ute. De har tilbragt hele det siste året på tur i Nord- Sverige, Troms og Finnmark. Ekteparet fra Bud og Ålesund avslutter turen sommeren 2015 og gir ut bok til høsten. Torbjørn Ekelund ville bli ekspedisjonsfarer allerede som 12-åring. 30 år senere innså han at det aldri ville skje. Han hadde ikke motet, han hadde ikke tid. Isteden tilbrakte han en natt i måneden alene i skogen. Resultatet ble boka Året i skogen.

Stein P. Aasheim er forfatter og eventyrer. Han har reist jorda rundt på ekspedisjoner de siste 40 årene. Til Mount Everest, gjennom New Guinea, syklet i Sahara og padlet i Sibir. Han har også seilt tømmerflåte ned Glomma, kjørt Norge på langs med en Tempo-moped og reist Numedalsbanen på langs med dresin. 

Programmet er et samarbeid med Molde og Romsdals turistforening. 

Fredag 04.09 kl 18:45 - 19:45  
STORYVILLE, pris 150/100,-

Earlier Event: September 4
Grønland upolert