Back to All Events

"Tidebønner for vår tid"

Bjørnsonfestivalen, Molde domkirke og KKKK-festivalen har utfordret fire av årets festivalforfattere til å skrive nye tidebønner - for vår tid. Tekstene skal framføres etter tur og de skal følge tidebønnenes dagssyklus, kl 9, kl 12, kl 15 og kl 18 på én og samme dag. Det blir spennende å se om publikum ønsker å følge alle tidebønnene i løpet av dagen eller om man foretrekker å velge et av tidspunktene for å ta en stille stund i møtet med en ny tekst.

Tradisjonen med tidebønn har fulgt kirkehistorien gjennom hundrevis av år, og vi ønsker å finne ut hvordan nye tekster kan tilpasses en historisk tradisjon og samtidig være aktuell i vår tid.

Teksten som skal framføres om morgenen handler om gleden over den nye dagen og er skrevet og blir lest av Endre Ruset.

Tekstene som hører til midt på dagen, kl 12.00 og kl.15.00 skal ta utgangspunkt i arbeidet, vårt engasjement og vårt ansvar som medmennesker og for våre omgivelser. Mona Høvring og Hanne Ørstavik er forfatterne av disse tekstene og vil selv fremføre dem.

Kveldsteksten inneholder takknemlighet og refleksjon over det som har vært, den peker fram mot dagens slutt og kanskje også mot evighetsperspektivet. Bjørnsonfestivalens grunnlegger, Knut Ødegård, har skrevet dagens siste tidebønn og fremfører den kl 18.00.

Domkantor Magnus Moksnes Myhre spiller under alle tidebønnene.

Prosjektet er støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune og vil bli gjentatt under Kristiansund Kirke-, Kunst- og Kulturfestival 20.9.2016.

Arrangementene er gratis.

Torsdag 08.09 i molde domkirke klokken 09:00, 12:00, 15:00 og 18:00