Back to All Events

Århundrenes legende

Teaterforestillingen Århundrenes legende er en komisk forestilling om det gode og det onde. Et kjærlig skråblikk på dugnadsmennesket. En vill teaterlek.

Bjørnstjerne Bjørnsons gjendiktning av Victor Hugos diktsyklus framstår som tolv små fortellinger om det gode og det onde. Festkomiteen i samfunnshuset har bestemt seg for å sette opp Århundrenes Legende. De er fem veldig forskjellige mennesker som underveis blir utfordret når de må jobbe sammen for å få til dette. Ambisjonene er høye og de kaster seg ut i et storstilt fortellerteaterprosjekt, hvor alle må jobbe som både skuespillere, lysmenn,
DJ ́s og sceneteknikere. Lykkes det å få til et felles prosjekt?

Som i resten av forfatterskapet til Bjørnson ligger det en søken etter en universell moral i bunn av disse tolv fortellingene. Et ønske om et verdifelleskap. Og som en tredjepart i dette evige tautrekkeriet mellom det gode og det onde spiller landskapet en særlig rolle. I Bjørnsons verden er naturen som omgir oss ikke bare et bakteppe. Den gjør oss til bedre mennesker. Den setter livene våre i relieff og minner oss om hvor små vi og problemene våre er.

Av: Victor Hugo
Gjendiktet av: Bjørnstjerne Bjørnson
Regi og ide: Tormod Carlsen
Scenografi og kostyme: Karin Gille
Medvirkende: Lars Melsæter Rydjord, Vivi Sunde, Bjørnar Lisether Teigen, Hugo Mikal Skår, Nasrin Khusrawi

Århundrenes legende er åpningsforestilling under Bjørnsonfestivalen. 

Onsdag 02.09 kl 13.00 - 14.55
Onsdag 02.09 kl 16.30 - 18.30
TEATRET VÅRT, pris 300/150,-

Earlier Event: September 2
Årets vakreste bøker
Later Event: September 2
Folketale med Frank Aarebrot