Back to All Events

"Take my mother home" med Kristin Asbjørnsen, Hanne Ørstavik og Olav Torget

Take my mother home er en meditativ konsert der nyskrevne tekster av Hanne Ørstavik møter Kristin Asbjørnsens tolkninger av spirituals. Selv gir utøverne en innfallsvinkel til konserten med følgende ord:

”Maria bærer Jesus i kroppen sin. Hun føder ham, han vokser opp, hos henne. Maria står ved Jesu side når han korsfestes. Slavene, voksne og barn, sang ved siden av hverandre i dager av slit og ufrihet. Vi står alle ved siden av hverandre, og samtidig må vi hver for oss gå veien alene.”

Samarbeidet mellom Kristin Asbjørnsen og Hanne Ørstavik er preget av en dyp respekt for hverandres kunstnerskap og de finner inspirasjon og samhørighet i hverandres uttrykk. Sammen med Olav Torget presenterer de tekster og musikk som beskrives som både kraftfulle og til trøst.

Hanne Ørstavik debuterte med romanen Hakk i 1994 og hun har utgitt til sammen tolv romaner så langt i karrieren. Hun er oversatt til 18 språk og har vunnet en rekke litterære priser for arbeidet sitt.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk jazz, pop og verdensmusikk. Hun har spilt i grupper som Krøyt, Dadafon og Kvitretten og hun har blant annet mottatt Spelemannspriser og Edvardprisen.

Olav Torget er Kristin Asbjørnsens faste gitarist. Han har arbeidet med sør- og vestafrikanske musikktradisjoner og han har en variert karriere som bandmusiker, soloartist og produsent.

 

fredag 09.09 klokken 21:00 i teatret vårt, 300/200,-