Back to All Events

Slik blir boka flott - foredrag om bokdesign

Hvor viktig er omslaget og den visuelle profilen når vi velger bøker? Designer og illustratør Aslak Gurholt Rønsen vant Bokkunstprisen i 2015. Under festivalen forteller han om sine erfaringer med bokdesign.

Aslak Gurholt Rønsen er først og fremst kjent for arbeidet sitt med design og illustrasjon av bøker.Han er blant annet den faste designeren til Flamme Forlag, Hubro og Metronomicon Audio. I tillegg har Rønsen vært både utgiver, redaktør og forfatter.

Han mener at utforming av bøker fort blir en diskusjon om smak, dekorasjon og markedsføring, mens det sjelden handler om format, papir, typografi og hvordan selve boka henger sammen. Rønsen har uttalt at han er mer interessert i bøkene som objekt og medium, enn i å lage pyntelige smussomslag. Under seminaret kan man høre mer om hans erfaringer og tanker om bokdesign.

Aslak Gurholt Rønsen har studert ved Central Saint Martins College of Art and Design i London og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han driver designstudioet Yokoland,som han etablerte sammen med Espen Friberg “en gang mellom 2001 og 2005”. 

Programmet er et samarbeid med Grafill Møre og Romsdal.

Fredag 04.09 kl 12:30 - 14:45  
M&R kunstsenter, pris 150/100,-

Gratis for GRAFILL medlemmer. Påmelding til rolf@bjornsonfestivalen.no.

Earlier Event: September 4
Hvor går Russland?
Later Event: September 4
Besøk i festivalhagen