Back to All Events

Skjøre relasjoner

Linn Ullmann snakker om de skjøre relasjonene til våre nærmeste og den nye romanen som kommer i høst. 

Linn Ullmann er en av de største forfatterne i nyere skandinavisk litteratur, og har tidligere utgitt fem kritikerroste romaner som blir lest i store deler av Europa og USA. Hun er blitt tildelt Den norske leserprisen, har fått Gullpennen for sitt journalistiske virke og har mottatt Amalie Skram-prisen for sitt samlede forfatterskap. Hennes forrige roman Det dyrebare fikk overstrømmende mottakelse i Norge og internasjonalt. I USA ble den blant annet kåret til en «100 Notable Books 2014» i New York Times Book Review, og den verdenskjente kritikeren James Wood i The New Yorker trakk fram Det dyrebare som en av sine favorittbøker i fjor.

I Det dyrebare forsvinner unge Mille sporløst en tåkenatt i juli, og uvissheten rundt hva som egentlig hendte preger alle karakterene og ligger i bakgrunnen gjennom hele boka. De skjøre relasjonene til våre nærmeste er et tilbakevendende tema hos Linn Ullmann, og familien blir som et minisamfunn der hendelser settes i bevegelse. Det ubehagelige vaker mellom linjene, og hun løfter frem betydningen av hemmeligheter, fortielse, et blikk eller en replikk, og viser hvordan tilsynelatende små ting kan gi store konsekvenser.

I høst utgir hun romanen De urolige. Kanskje er dette den romanen Ullmann har brukt hele sitt forfatterskap på å skrive seg opp imot. De urolige er historien om barnet som ikke kan vente med å bli voksen, og om foreldrene som helst vil være barn. Den utspiller seg i spennet mellom livsvilje og dødsdrift og forholder seg gjennom seks deler på ulike måter til tid, lek, kunst, identitet og kjærlighet. Linn Ullmann har med stort alvor og svart humor skrevet en lysende øm fortelling om familie, glemsel og sorgarbeid, og om de mange historiene som utgjør et liv.

På Bjørnsonfestivalen snakker hun om forfatterskapet og den nye boka med Karin Haugen, kritiker og redaktør i Bokmagasinet i Klassekampen. 

Fredag 04.09 KL 18.45 - 19:45  
TEATRET VÅRT, pris 150/100,-

Earlier Event: September 4
Grønland upolert