Back to All Events

Seminar om overvåkning


Seminaret om overvåkning og personvern er et samarbeid mellom Bjørnson-Akademiet og festivalen. 

DEL 1
OVERVÅKNING OG PERSONVERN – STOREBRØDRE OG LILLEBRØDRE

Foredrag om overvåkning og personvern ved direktør for datatilsynet Bjørn Erik Thon, professor Liv Hausken og politisk kommentator John Olav Egeland. Bjørn Erik Thon er utdannet jurist. Han har siden 2010 vært direktør ved data- tilsynet. Liv Hausken er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og leder for det prioriterte forskningsområdet medie- estetikk. John Olav Egeland er journalist og redaktør. Siden 1978 har han vært tilknyttet Dagbladet, der han har vært både politisk redaktør og sjefredaktør. 

DEL 2
OVERVÅKINGSSAMFUNNET- PRO ET CONTRA

Professor Thomas Hylland Eriksen leder en samtale om overvåkingssamfunnet mellom astrofysiker og forfatter Erik Newt og forfatter og essayist Torgrim Eggen.

Thomas Hylland Eriksen er professor ved sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo og medlem av Bjørnson-Akademiets styre. Han er en markant samfunnsdebattant. Eriksen er kjent for sitt engasjement for å formidle sosialantropologi og et sosialantropologisk perspektiv på et flerkulturelt samfunn, globalisering og identitet.

Eirik Newth har utgitt boka Overvåkings- samfunnet. Newth er cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk. Siden 1990 har han arbeidet på heltid som frilans forfatter og formidler av natur- vitenskap for et bredt publikum.

Torgrim Eggen er forfatter, kritiker og musiker. Eggen er kjent for sin skarpe penn. Han har vært journalist i Dagbladet, redaktør i Beat og i Natt&Dag. Han er nå anmelder for DN og Klassekampen. 

Lørdag 05.09 kl 13:00 - 14:45  
TEATRET VÅRT, pris 100/50,-

Earlier Event: September 5
Åpen kafé
Later Event: September 5
Nykommerne