Back to All Events

Tid og erindring

«Jeg skriver for ikke å miste de vesentlige øyeblikkene i mitt eget liv og i den sammenraskede kulturen jeg er blitt til i. Jeg leser også slik - for ikke å glemme» 

Dette uttalte Rune Christiansen i et intervju i litteraturtidsskriftet Vinduet for en tid tilbake. Både tid og erindring står sentralt hos Christiansen, som har blitt en av våre mest særegne poeter og romanforfattere. Han er kjent for sitt usedvanlig vakre skriftspråk, som har blitt beskrevet som både fløyel og skrivekunst på høyeste nivå.

Christiansen har gitt ut ti diktsamlinger og åtte romaner. For sin siste roman Ensomheten i Lydia Ernemans liv mottok han Brageprisen. Romanen er en nydelig og stillferdig fortelling om et hverdagsliv fylt med arbeid, natur og stillhet. Handlingen er verken spektakulær eller preget av opprør og dramatikk, isteden viser Rune Christiansen en ømhet og varhet for forsoningen, menneskesinnet og naturen som innbyr leseren til ro og ettertanke. Arne Borge, kritiker i Bokmagasinet og medredaktør i tidsskriftet Vagant, møter Rune Christiansen til en samtale om forfatterskapet hans med vekt på Ensomheten i Lydia Ernemans liv og om skrivingens og lesingens betydning. 

Lørdag 05.09 kl 20:15 - 21:15  
STORYVILLE, pris 150/100,-

Earlier Event: September 5
Den vanskelige kjærligheten
Later Event: September 5
Fifty shades of grey på 50 minutter