Back to All Events

Reserveprinsesse Andersen

Hvordan skal man takle å få hovedrollen når man helst ikke vil være midtpunkt? Reserveprinsesse Andersen er Torun Lians andre bok om Alice Andersen, en sterk og original barnebokkarakter.

Det er sommeravslutning på skolen og klassen skal framføre skuespill foran foreldre, besteforeldre og søsken. Det er kanskje lett å tenke at alle barn og unge nyter å stå på en scene. Men skolejenta Alice er sjenert og innadvendt. Hun gruer seg så hun er kvalm. Heldigvis finnes det trøst, for eksempel å gjemme seg under dyna eller lese litt i Alice i eventyrland. Og er hun riktig heldig, får hun være sammen med nabogutten Iver.

Reserveprinsesse Andersen er en underholdende bok om sjenanse, om vennskap og om selvtillit. Torun Lian er forfatter, dramatiker og filmregissør, og hun har mottatt en lang rekke norske og internasjonale priser for sitt arbeid. Med bøkene om Alice Andersen skriver Lian for første gang for yngre lesere. Torun Lian fikk Brageprisen 2015 innenfor sjangeren barne- og ungdomslitteratur med boka om Reserveprinsesse Andersen.

Torsdag besøker hun skolene i Nesset.

Earlier Event: September 8
Tegneserieverksted med Tore Strand Olsen
Later Event: September 8
"Tidebønner for vår tid"