Back to All Events

"Oppvekst bak Berlinmuren" - dessverre AVLYST grunnet sykdom

Angelika Klüssendorf er en spennende og original stemme i tysk samtidslitteratur, og hennes to siste romaner Jenta og April har fått stor oppmerksomhet og er oversatt til norsk. Jenta er en rå og samtidig finstemt oppvekstroman, og leseren møter ei navnløs jente som kjemper for å finne sin identitet og klare seg i et hjem preget av oppløsning og mishandling. I Klüssendorfs siste roman møter vi jenta igjen, hun er på vei inn i voksenlivet og har tatt navnet April.

Forfatterens beskrivelser av kaoset og desperasjonen som preger jentas indre er forstyrrende lesing, men kampviljen til løvetannbarnet April gir også håp. Klüssendorf har mottatt en rekke priser og vært nominert til den gjeve Deutscher Buchpreis for både Jenta og April.

Klüssendorf har også engasjert seg i den tyske samfunnsdebatten, og i fjor gikk hun ut i avisen Die Zeit med en kronikk rettet mot Karl Ove Knausgård i forbindelse med den tyske utgivelsen av Min Kamp 6 og essayet om Adolf Hitler som trykkes der. På Bjørnsonfestivalen møter hun Karin Haugen, redaktør i Bokmagasinet i Klassekampen, til samtale.

Arrangementet tolkes av Øystein Vidnes og er et samarbeid med Goethe-Institut.

torsdag 08.09 klokken 18:00 i storyville, 150/100,-

 

Earlier Event: September 8
"HAIKU"