Back to All Events

Nykommerne

 

Møt Niviaq Korneliussen og Amalie Kasin Lerstang. To unge, nye forfatterstemmer som har fått strålende kritikker for sine debutromaner. 

Mange nye forfatterstemmer fortjener å bli hørt, men de havner ofte i skyggen av bestselgerne og mer etablerte forfattere. Grønlandske Niviaq Korneliussen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for debutromanen HOMO sapienne
som kom i fjor.

En modig roman om å finne ut av egen seksualitet og eksistens. Vi følger fem unge grønlendere i Nuuk som ikke passer inn i normene. Amalie Kasin Lerstang mottok Tarjei Vesaas debutantpris 2014 for romanen Europa. Der møter vi ei ung jente som oppdager at ekskjæresten har skrevet en avslørende bok om henne. Hun er gravid og destruktiv og reiser ut i et Europa som står på randen av kollaps.

Det er lite hygge og glede i romanene, som begge på ulikt vis handler om unge, forvirrete mennesker som forsøker å finne ut av tilværelsen. Korneliussen og Lerstang skriver om oppbrudd, kropp, identitet og søken etter kjærlighet og fellesskap.

På festivalen snakker Niviaq Korneliussen og Amalie Kasin Lerstang om å være på leting i samtida, om selvkritikk kontra samfunnskritikk og om sin egen vei inn i skrivingen. 

Lørdag 05.09
kl 13:30 - 14:30  
STORYVILLE, pris 100/50

Earlier Event: September 5
Seminar om overvåkning
Later Event: September 5
Folketale med Marie Simonsen