Back to All Events

"Litteraturkveld med Kjell Westö"

Finlandssvenske Kjell Westö er en av Nordens fremste forfattere og er kjent for sin rekke av kritikerroste historiske romaner. Han er særlig kjent for de fire romanene i den såkalte Helsingfors-kvartetten, og for sin siste bok, Svik 38, som han mottok Nordisk råds litteraturpris for i 2014. Felles for flere av romanene hans er at handlingen er lagt til brytningstider der karakterene står under press og må ta vanskelige valg. Leseren følger opptakten til andre verdenskrig fra Helsinki, og motsetningene som har ligget og ulmet, kommer etter hvert til overflaten. 

Advokaten Claes Thune samler jevnlig sine gamle venner i herreklubben Onsdags-klubben der de morer seg og diskuterer livets mer og mindre alvorlige spørsmål. Hitlers ekspansjonspolitikk vekker både sinne og beundring, og langsomt begynner kameratene å velge ulike sider. Claes Thunes kontorist Matilda Wiik, plages på sin side av minner fra borgerkrigen, og under et av Onsdagsklubbens møter kjenner hun igjen en stemme hun aldri ønsket å høre igjen. 

Svik 38 er fortellerkunst på sitt beste, og med thrilleraktig spenning skildrer Westö vanlige menneskers liv i en kritisk periode av historien. Både han og anmelderne har også påpekt koblingene mellom Svik 38 og vår egen tid med uro, økt ekstremisme, press på minoriteter og følelsene av en truende fiende som nærmer seg.

På Averøy møter Kjell Westö Merete Bratsberg Aae til en samtale om Svik 38 og forfatterskapet sitt. 

 

torsdag 08.09 klokken 19:00 i kommunestyresalen Bruhagen, averøy, 200,-

 

Earlier Event: September 8
"Bienes historie" på Nesset folkebibliotek
Later Event: September 8
Kritikermøte: "Romaner i ilden"