Back to All Events

Liabonden og andre bønder i lia

Byvandring med blant andre Knut Ødegård og Ola Gjendem.

Vi slår følge med selveste «Liabonden», forfatter Knut Ødegård, på hans hjemlige trakter i Moldelia. Liabonden er kjent for Romsdals Budstikkes lesere. Her har Ødegård skildra og reflektert over livet på gardsbruka nær byen, slik han selv opplevde det under oppveksten i etterkrigstida. Han beskriver ei brytningstid der landbruksområde blir by og holdninger og verdier er i endring. Artiklene om Liabonden er gitt ut i bokform og illustrert med historiske bilder.  

Oddbjørg Gundersen og Rune Ove Stranda tar imot oss på Kringsjå, der vandringa starter. Kringsjå er barndomsheimen deres. Det gamle uthuset, hvor det tidligere var husdyr og fôrlager, står fremdeles inneklemt i boligfeltet. Vi går videre til barndomsheimen til Knut Ødegård på Holmarka og får høre om matproduksjon i inn- og utmark, om bygda og familiene som bodde her. Siste stopp blir inne på området til Romsdalsmuseet.

Ola Gjendem fra Byvandringskomiteen er turleder. Gjendem driver også Molde bymuseum, og legger ned et stort arbeid med å samle og formidle byhistorie. Entusiasmen og innsatsen til Ola Gjendem gjør at mange brikker i Moldes historie får leve videre.

Leder i Møre og Romsdal bondelag, Oddvar Mikkelsen, deltar.

Byvandring fra Kringsjå om Holmarka og til Romsdalsmuseet. Avslutning på Romsdalsmuseet.

Arrangør: Byvandringskomiteen, Bjørnsonfestivalen, NORSØK, Molde bymuseum

 

søndag 11.09 klokken 14:00 i Kringsjåveien 15, gratis

Earlier Event: September 11
Litteraturcruise på Eikesdalsvatnet