Back to All Events

LANSERING: "I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live"

Våren 2012 blir Tom Malmquists kjæreste Karin plutselig syk, og hun viser seg å ha akutt leukemi. Hun er da gravid i åttende måned med parets første barn. Barnet overlever, men ikke Karin. Etter noen feberhete uker der han fortvilet har løpt i de underjordiske gangene mellom nyfødtavdelingen og intensivavdelingen på Karolinska sjukhuset, må Tom forlate sykehuset – med sin nyfødte datter Livia, men uten mennesket han har delt livet med i ti år. Og snart skal også Toms far, den legendariske sportsjournalisten Thomas "Malmen" Malmquist, dø.

I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live er en sorgbok og en kjærlighetshistorie. Det er en bok om døden, og alt det mørke og absurde som følger i dens fotspor: om sorgen, sinnet, forvirringen, redselen. Det er en fortelling om mannlighet, om mannlighetens begrensninger og krav på styrke, dens følelsesmessige afasi. Men det er også en fortelling om den dype, varige hverdagskjærligheten, om livets skrøpelighet, verdien av de små øyeblikkene og tida vi tross alt har sammen. Boken I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live lanseres på norsk i Molde under Bjørnsonfestivalen i samarbeid med Gyldendal forlag.

Tom Malmquist er nominert til Nordisk rådslitteraturpris 2016 og på Bjørnsonfestivalen møter publikum forfatteren i samtale med Klassekampens redaktør av Bokmagasinet, Karin Haugen.

 

torsdag 08.09 klokken 16:00 i storyville, 150/100,-