Back to All Events

"Kortreist" med Iver Gjelstenli

Kortreist med Iver

Etter åtte år og 400 avisartikler er den populære reportasjeserien Kortreist opplevelse i Romsdals Budstikke historie, og journalist Iver Gjelstenli har blitt pensjonist. Men Kortreist lever videre i nytt format, og journalisten har gått over i nye roller som frilanser og forfatter. Nylig kom boka "Kortreist. 52 turar i Romsdalen", 52 utvalgte reportasjer om opplevelser av natur, friluftsliv, turer og kultur i Romsdal.

Boka åpner med noe så eksotisk som en topptur på ski med utsyn mot Hustadvika, og underveis får leserne være med på små og store turer til fots, på sykkel, med kajakk, fisketurer i fjellet og kulturelle opplevelser som for eksempel vandring på historisk og hellig grunn på Veøya.

På festivalen presenterer forfatteren boka, og arrangementet er et samarbeid mellom Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Molde og Romsdals Turistforening og Bjørnsonfestivalen.

Etter foredraget blir det salg og signering av boka i Notablenes festivalbokhandel på Plassen.

Tur til Varden

Før foredraget blir det Kortreist-tur med Iver opp Den grønne korridor fra Storkaia til Varden og tilbake til sentrum. Turen er en av de 52 turene som er med i boka.

Tid: Kl. 11.00

Sted: Oppmøte ved infoskiltet om Den grønne korridor utenfor Thon Hotel Moldefjord på Storkaia. Det blir stopp underveis hvor Iver forteller om historien, og Storlihytta er åpen med mulighet for å kjøpe drikke og snacks. Ta gjerne med matpakke!

Turen er gratis

lørdag 10.09 klokken 16:00 i teatret vårt, 150/100,-