Back to All Events

"Høyer og Høvring" med Ida Hegazi Høyer, Mona Høvring og Anne Dorte Lunås

Mona Høvring og Ida Hegazi Høyer har mer til felles enn man kanskje skulle tro. De lager begge svært stilsikre romaner, som dreier om troverdige karakterer, beskrevet med både undring og empati. Romaner som vitner om forfattere med et svært godt øye for hvordan mennesket fungerer under påvirkning fra et sterkt indre press. At de begge tilhører den sjeldne gruppen forfattere som er like kjære for både publikum og kritikere er enda et sikkert tegn på at det skjer noe som oppleves relevant i bøkene deres. De er rett og slett to av landets mest interessante forfattere. Det er ingen tvil om at møtet mellom dem kommer til å by på spennende innsikter i litteraturens vesen.

Mona Høvring debuterte med diktsamlingen IIk, ein dialog i 1998. Siden det har hun skrevet ytterligere fire diktsamlinger, som har etablert henne som en av landets mest leste og bejublede lyrikere. Hun har dessuten skrevet tre romaner – den siste av disse, Camillas lange netter, var en omskrivning av Camilla Colletts erindringsverk I de lange nætter, som maktet å ta vare på originalens kraft, samtidig som den skapte noe helt nytt. Den ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Ida Hegazi Høyer brakdebuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden det har hun holdt et usedvanlig høyt produksjonsnivå, og taktfast levert en ny roman i året. For romanen Unnskyld vant hun EU’s litteraturpris og i 2015 ble hun utpekt som en av Norges ti beste forfattere under 35 av Morgenbladet. Hennes siste roman Fortellingen om øde vakte stor oppmerksomhet, og ble kåret til Årets beste bok av Natt & Dag. 

 

fredag 09.09 klokken 18:30 i storyville, 150/100,-