Back to All Events

Hvor går Russland?

Hvordan kan Putins politikk forstås? I hvilken grad har hans regime støtte i befolkningen? Er det grunn til å frykte Russland?

Flere trekk ved den politiske og samfunnsmessige utviklingen i Russland vekker bekymring: Annekteringen av Krim-halvøya og den væpnete konflikten i Øst-Ukraina, ustabilitet og uroligheter i Nord-Kaukasus, vedtaket av flere nye lover som begrenser ytringsfriheten og mulighetene til å være politisk aktiv og undertrykking av seksuelle minoriteter. Bjørnsonfestivalen inviterer til seminar om verdens største land og vår nabo i øst.

Med i panelet er:
Sofi Oksanen: Finsk-estisk forfatter og dramatiker. Hun har fast spalte i flere publikasjoner og har engasjert seg i menneskerettighetsspørsmål og den politiske situasjonen i Russland.
Morten Jentoft: Journalist og forfatter som er inne i sin andre periode som NRKs korrespondent i Moskva.
Julie Wilhelmsen: Seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt med russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk som en av sine spesialområder.
Luke Harding: Britisk forfatter og journalist i The Guardian og tidligere avisens Moskva-korrespondent frem til han ble nektet fornyet innreise.

Alle deltakerne holder hver sin innledning før de samles til en felles diskusjon. Arrangementet blir ledet av Aage Borchgrevink, forfatter, kritiker og senior-rådgiver i Helsingforskomiteen hvor han jobber med Russland, Ukraina og Georgia.

Arrangementet er et samarbeid med ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN og Finsk-Norsk Institutt og vil foregå på engelsk. 

Fredag 04.09 KL 10:00 - 12:00  
TEATRET VÅRT, pris 150/100,-

Finno Logo.jpg
 
Earlier Event: September 4
Innen jordas grenser