Back to All Events

"Hvor går Europa?" - Bjørnsonfestivalens Europaseminar

Europa er i endring og står overfor mange og store utfordringer knyttet til både migrasjon, økende nasjonalisme, interne spenninger, terror, krigen i Syria, økonomiske problemer og høy arbeidsledighet. Helhetsbildet er sammensatt og komplisert, men drømmen om det åpne, sammensveisete og grenseløse Europa virker nærmest uoppnåelig.

Europas utfordringer er også våre utfordringer, og Bjørnsonfestivalen inviterer til seminar som setter fokus på vår egen verdensdel. Seminaret er delt i to av en innlagt pause. I første del holder hver av deltakerne sin innledning, og i andre del deltar de i en felles samtale. Arrangementet ledes av Christian Borch, forfatter, journalist, redaktør og tidligere nyhetsanker i NRK Dagsrevyen og programleder Urix. Borch har blant annet skrevet bøkene Reiser i maktens grenseland, Sannhetens kår og Banalitetens tyranni.

Seminaret har følgende innledninger:

«Bjørnsons Europa», ved Edvard Hoem, forfatter av romaner, skuespill, poesi og sakprosa. Har også skrevet en firebinds biografi om Bjørnstjerne Bjørnson.

«Europa fra samarbeid til krise», ved Øyvind Østerud, statsviter og professor ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Har skrevet en rekke bøker og artikler knyttet til demokrati, geopolitikk og internasjonale konflikter, suverenitet og nasjonalisme.

«Islam, menneskerettigheter og integrering», ved Unni Wikan, sosialantropolog og professor emeritus ved institutt for sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Spesialist på islam og Midtøsten.

«Tysklands rolle i Europa», ved Sten Inge Jørgensen, forfatter og utenriksjournalist i Morgenbladet med Europa og Tyskland som spesialfelt. 

 

torsdag 08.09 klokken 17:15 i teatret vårt, 250/150,-

 

Later Event: September 8
"HAIKU"