Back to All Events

"HVA SKAL JEG SPISE?" med Shabana Rehman Gaarder, Nils Drabløs og Svein Sæter

I dagens mylder av meninger omkring matsikkerhet, etiske matvalg, miljømessig bærekraft og økologiske veivalg er det ikke lett å være sikker på at man tar riktige valg i matveien. Hva skal vi egentlig spise? Hvordan kan vi vite at maten vi spiser er bra både for oss og for kloden vår? Hvordan kan vi som forbrukere påvirke matproduksjonen og hvilke fakta kan vi støtte oss til i våre valg?

Shabana Rehman Gaarder har engasjert seg sterkt for dyrs velferd gjennom sitt arbeid i NOAH, hun er veganer og et engasjert menneske med en tydelig stemme i offentligheten. Hun har bl.a mottatt Fritt Ord-prisen i 2002 og på Bjørnsonfestivalen møter hun økobonde Nils Drabløs til samtalen med temaet ”Hva skal jeg spise?”.

Nils Drabløs driver økologisk melkeproduksjon på garden sin i Sykkylven. I boka Kom jentene mine kan vi følge livet på Ellinggården gjennom et år og vi får innblikk i en gårdbrukers årsrytme og arbeid.

Forfatter Svein Sæter skal lede samtalen som skal finne sted i Moldegårds festsal. Arrangementet er et samarbeid med eierne av Moldegård, Økouka og NORSØK.

 

lørdag 10.09 klokken 17:30 på Moldegård, 200/150,- inkl. enkel servering