Back to All Events

Hjerneslag - Når sekundene teller

  • Plassen Gørvellplassen 6413 Molde (map)

Onsdag 29.april skal det handle om hjerneslag. – Hjerneslagbehandling er et kappløp med tiden, sier Lars Thomassen som har forsket på slagsykdommer i en årrekke. – Som oftest er årsaken en blodpropp, og så lenge proppen sitter der, dør nervecellene i et ekstremt høyt tempo. 

Thomassens forskning har i de siste 10-20 årene dreiet seg om at «proppen må vekk». Hjerneslag er en av de vanlige årsakene til sykehusinnleggelse og kan være en livstruende sykdom. Det er også en viktig årsak til alvorlige skader: Lammelser, svekket hukommelse, konsentrasjonssvikt og andre problemer knyttet til språklig eller intellektuell funksjon. Denne kvelden forteller Thomassen om slagsykdommer og om hvordan man kan gi raskest og best mulig behandling.

Lars Thomassen er professor ved Haukeland sykehus og har vært en pioner i «Bergen Stroke Research Group» (Slagforskningsenheten). Doktoravhandlingen hans fra 2005 hadde tittelen «Acute Stroke – The first six hours». 

2015 er Det europeiske hjerneåret, og i den anledning arrangerer nevrologisk avdeling ved Molde sykehus, Molde bibliotek og Bjørnsonfestivalen en foredragsserie om den fantastiske menneskehjernen. Her retter vi oppmerksomheten mot hvordan hjernen fungerer og mot sykdommer knyttet til sentralnervesystemet. Foredragene holdes på Plassen, er gratis for alle og arrangeres i løpet av våren og høsten 2015.»

 

 

Dato: Onsdag 29.April
Sted: Storyville - Plassen
Pris: GRATIS ADGANG
Tid: 19.00 - 

Earlier Event: April 28
Tidligere Program