Back to All Events

Hjernen og musikk ved Geir Olve Skeie

Onsdag 25.november, kl 19.00. Storyville på Plassen. Gratis adgang.

Hvordan bearbeider hjernen musikk og hvor i hjernen skjer det? Hva er grunnen til at vi er musikalske og finnes det en musikalsk bevissthet? Geir Olve Skeie vil fortelle om de ubevisste prosessene som skjer i hjernen når vi lytter til musikk. Sjøl spiller han piano og har interessert seg for musikk siden barneårene.

Geir Olve Skeie er nevrolog ved Haukeland sykehus og professor II ved Griegakademiet i Bergen. Siden 2005 har de to institusjonene samarbeidet om musikkterapi til ulike nevrologiske pasienter. Det er spesielt Parkinson- og slagpasienter som får tilbud om denne behandlingsformen ved at musikk brukes til å trene opp motoriske funksjoner.  «Vi ser at det virker», sier han.

Dette er det siste av i alt 8 hjerneforedrag i anledning Det europeiske hjerneåret 2015; alle i et samarbeid mellom nevrologisk avdeling på Molde sjukehus, Molde bibliotek og Bjørnsonfestivalen.

Arrangementet er en del av PopVit-foredragene og er et samarbeid mellom Molde Bibliotek, Molde sykehus og Bjørnsonfestivalen.