Back to All Events

Grønland upolert

Foto: Anne-Sophe Fischer Kalckar 

Foto: Anne-Sophe Fischer Kalckar 

Kim Leine og Niviaq Korneliussen snakker om Grønland, identitet og våre forestillinger om Grønland kontra virkeligheten. 

Til nå har det vært få grønlandske forfattere som har skrevet om livet på øya, men noe er i ferd med å skje. Møt Kim Leine og Niviaq Korneliussen i samtale om grønlandsk identitet og våre forestillinger om øya.

Med Niviaq Korneliussen har Grønland fått en kritisk og markant ny stemme. 25-åringen har fått stor oppmerksomhet både på Grønland og i Danmark for sin debutroman HOMO Sapienne. En velskrevet og provoserende roman som rusker i inngrodde forestillinger. Her er lovprisingen av den arktiske naturen byttet ut med skarpe skildringer av ungdomskulturen i Nuuk.

Korneliussens oppvekstroman om kjærlighet, homoseksualitet og identitet representerer en helt ny grønlandsk litteratur. Den er også et anklageskrift mot seksuell intoleranse.

En annen forfatter som har løftet frem Grønland er dansk-norske Kim Leine. Han bodde på øya i mange år. I debutromanen sin Kalak, leverer Leine en rå og usentimental skildring av Grønlands skyggesider, med alkohol- og stoffmisbruk og et utsvevende sexliv.
Romanen Profetene i Evighetsfjorden er også lagt til Grønland. På Bjørnsonfestivalen møtes de to til samtale for første gang. Samtalen ledes av Brita Strand Rangnes, førstelektor ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger. 

Fredag 04.09 kl 17:15 - 18:15  TEATRET VÅRT, pris 150/100,-

Earlier Event: September 4
Pusterom
Later Event: September 4
Ut på ekspedisjon