Back to All Events

"Fuglesang og kjærlighet" med Geir Gulliksen, Jan Pedersen og Fredrik Wandrup

Geir Gulliksen mottok strålende anmeldelser da han kom ut med diktsamlingen Ung trost klokken fem om morgenen i en brusende alm. Etter at boka var utgitt flyttet han til et sted med store trær og mange flere fugler, og fuglediktene bare fortsatte å komme.

- Jeg begynte å lese meg opp på biologi, zoologer, fugleforskere, evolusjonsteori. Så fant jeg denne grunnmuren for diktene, at vi deler mye med fuglene, også emosjonelt. Kanskje er det like bra å skrive om en trost, som å skrive om seg selv, har han sagt i et intervju.

Svenske Jan Pedersen er medforfatter og fotograf til boken Fuglesang, som ble en bestselger også i Norge med sin innebygde lydmaskin der leseren kan lytte til hele 150 ulike fuglelåter. Boka forteller om de ulike artene og gir kortfattede instruksjoner om hvordan man kan gjenkjenne om fuglene lokker, er urolige, varsler, tigger, utfordrer, kjefter og truer. «Den ultimate læreboka» og «Hvis dette hadde vært en musikkanmeldelse, hadde det ikke vært tvil - terningkast 6!», skrev Dagbladet-journalist Fredrik Wandrup da han anmeldte boka. På festivalen møter han de to til en samtale om fuglesang og store menns kjærlighet til små fugler. 

 

torsdag 08.09 klokken 14:00 i storyville, 150/100,-