Back to All Events

Forfattermøte i Nesset med Edvard Hoem

Edvard Hoems oldefar het Knut Hansen Nesje, men alle kalte ham bare Nesje. 

Fortellingen i romanen Slåttekar i himmelen begynner utenfor Molde i 1874, der Nesje er slåttekar og enkemann på andre året med en sønn å ta seg av. Plutselig dukker Serianna opp. Hun røyker pipe, får Nesje med på seifiske, og sammen finner de kjærligheten. Snart er de gift og får barn. 

Menneskene i romanene om Nesje lever et liv i hardt arbeid, tett på jorda og fjorden. Men en ny vei er i ferd med å åpne seg i disse årene — stadig flere selger det lille de eier, og legger ut på den strie og eventyrlige reisen til Amerika. Seriannas søster, Gjertine, drømmer om å dra, selv om hun bare er en ungjente. Det kommer etter hvert brev fra ut-vandrere som forteller om en frodig, men også ugjestmild prærie som skal bli til gårdsbruk og hjem. 

Slåttekar i himmelen og Bror din på prærien har nådd ut til et stort publikum, og Edvard Hoem skriver nå på tredje bind i romanserien. Bøkene er fortellinger om det nye og det gamle landet, om arbeid og kjærlighet og om å være villig til å satse og gjøre store offer.

 

fredag 09.09 klokken 19:00 på Nesset Prestegård, 200/150,-