Back to All Events

Folketale og åpning av Bjørnsonfestivalen 2016

De daglige folketalene under Bjørnsonfestivalen har lang tradisjon og samler gjerne flere hundre mennesker. Bjørnstjerne Bjørnson var selv en stor folketaler, og med utendørsarrangementene ved Plassen ønsker festivalen å ta vare på en viktig del av Bjørnsons arv knyttet til frie ytringer og et aktivt samfunnsengasjement.

HKH Kronprins Haakon vil stå for den offisielle åpningen av Bjørnsonfestivalen 2016 under årets første folketalearrangement..

Årets første folketaler, Liv Tørres, er ny direktør ved Nobels Fredssenter. Hun har tidligere vært generalsekretær i Norsk Folkehjelp, hun er forsker, politiker og har arbeidet med både nasjonale og internasjonale utviklingsspørsmål i løpet av sin karriere. Bjørnsonstipendet 2016 deles ut til forfatteren Tiril Broch Aakre, og det blir musikk med bl.a Ola Bremnes og innslag fra skuespillere ved Teatret Vårt.

Bjørnsonstipendet er et samarbeid mellom  Bokhandlerforeningen, Den norske Forfatterforeningen og Bjørnsonfestivalen og deles ut årlig under Bjørnsonfestivalen.