Back to All Events

Festivalutstilling: Trans Rivulum

Årets festivalutstilling viser arbeider som på ulikt vis handler om det å kommunisere og forstå, eventuelt ikke å forstå hverandre.

Med et analytisk utgangspunkt ispedd store deler humor humor belyser Sigbjørn Bratlie hvordan den språklige meningsdannelsen skaper en skjør ramme rundt menneskelige og kulturelle møter. Arbeidene har en konseptuell og analytisk, men samtidig humoristisk vinkling. Språklig meningsdannelse og lingvistikk belyses gjennom videoverk og installasjoner.

Hans verk tar ofte form av forsøk på å rydde opp i og sementere språklig mening i kulturelle fenomener. I de fleste av prosjektene som vises på utstillingen har han forsøkt å lære seg et fremmed språk, for deretter å filme sitt forsøk på å kommunisere med noen på dette språket. Med utgangspunkt i populærkulturelle fenomener reflekterer han over vår samtids visuelle og språklige kultur, og om det å lage kunst i en strøm av visuelle inntrykk.

Sigbjørn Bratlie har mastergrad fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Han jobber med installasjon, maleri, video og performance. Arbeidene hans har en konseptuell og analytisk, men samtidig humoristisk vinkling.

Utstillingen vil være åpen til 26.september.

Mer informasjon om utstillingen finner du på mrkunst.no.

Earlier Event: June 10
Hvorfor får vi multippel sklerose?
Later Event: July 20
Trans Rivulum