Back to All Events

Edvard Hoem om Slektsrelaterte Romaner

Onsdag 20.mai er turen kommet til slektsrelaterte romaner, og vi møter forfatter Edvard Hoem i samtale med Vidar Kvalshaug.

Flere sentrale norske forfattere har gitt ut romaner med utgangspunkt i egen familie de siste årene. Hvorfor er det slik? Blir det viktigere å formidle slektshistorien i bokform i et samfunn der de biologiske familiestrukturene for øvrig blir mindre viktige?
I sin siste roman Slåttekar i himmelen skriver Hoem om livet til oldefaren Knut Hansen Nesje, småbrukeren som var slåttekar i 40 år hos storbonden Gørvell i Molde. Historien begynner utenfor Molde på slutten av 1800-tallet, ei tid med trange går og hvor mange bar på Amerika-drømmen. Med Slåttekar i himmelen fortsetter Edvard Hoem å granske sin egen slekt i forlengelsen av den vakre Mor og fars historie som kom for ni år siden.

Edvard Hoem har gitt ut over 40 bøker, deriblant romaner, skuespill, dikt, essays og biografiske verk. Han har også gjendiktet en rekke av Shakespeare sine tekster. Hans store gjennombrudd kom med romanen Kjærleikens ferjereiser. Andre av hans mest kjente verk er Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005), og for sistnevnte ble han innstilt til Nordisk råds litteraturpris. Edvard Hoem har hatt et stort engasjement for Bjørnstjerne Bjørnson, og i 2013 fullførte han sin fire bind store og kritikerroste biografi om Bjørnstjerne Bjørnson. I tillegg har han gitt ut Bjørnsons beste, en samling utvalgte dikt og Faderen. Peder Bjørnson forsvarer seg.
 
Arrangementet er eit samarbeid mellom Molde bibliotek og Bjørnsonfestivalen. 
 
Programrekken er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og Norsk Forfattersentrum. 
 
 
Dato: Onsdag 20.Mai
Sted: Teatret Vårt - Plassen
Pris: GRATIS ADGANG
Tid: 19.00 - 20.30