Back to All Events

Den vanskelige kjærligheten

Svenske Lena Anderssons to romaner om lyrikeren og essayisten Ester Nilsson har tatt både kritikerne og leserne med storm. 

I rettstridig forføyning, møter Ester kunstneren Hugo Rask og kastes ut i en altoppslukende og håpløs forelskelse. I den frittstående fortsettelsen, Uten personlig ansvar, er Ester tilbake. Denne gangen faller hun hodestups for den gifte skuespilleren Ove Sten. Han har ingen planer om å forlate sin kone, og sylskarpe Lena Andersson viser sine analytiske evner når hun skriver frem hva som skjer med et tenkende og antatt fornuftig menneske som blir rammet av forelskelse, svik og sorg.

Hun beveger seg mellom fornuft og følelser og skriver tragikomisk om hvordan håpløst irrasjonelle vi kan bli og hvordan den som faller hodestups klamrer seg til håpet. På Bjørnsonfestivalen snakker Lena Andersson om Ester Nilsson, den vanskelige kjærligheten, maktutøvelse og styrkeforhold i relasjoner. Samtalen ledes av Brita Strand Rangnes, førstelektor ved Institutt for kultur- og språk- vitenskap ved Universitetet i Stavanger. 

Lørdag 05.09 kl 19:00 - 20:00  
TEATRET VÅRT, pris 150/100,-

Earlier Event: September 5
Sju dagar i august -fra bok til scene
Later Event: September 5
Tid og erindring