Back to All Events

"Debatten i midten"

Bjørnsonfestivalen har utfordret sentrale aktører innen media til samtale om hvor vidt det er plass til ytringer som ikke polariserer debatter eller står steilt mot andre ytringer, men som representerer de moderate samfunnsaktørene.

Bidrar media til å spisse tematikk i så stor grad at man kan få inntrykk av at frontene er steilere og krisene større enn de egentlig?  Hvordan påvirker behovet for å selge aviser og å få lesere/lyttere/seere debattklimaet?

Bør media ha ansvar for å dempe og roe ned snarere enn å lete etter konflikter? Kan man risikere å kjede leserne og offentligheten med for mange nyanser? Hvem kan tjene på enighet? Er konsensus eller en nyansert debatt uinteressant?

Hvem er det som ikke kommer fram i offentligheten dersom man ikke har plass til nyanser? Er media konfliktorientert eller presenterer man faktisk et realistisk bilde av konfliktenes nivå?

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Kjersti Løken Stavrum, forsker og doktor i filosofi Helge Svare, og journalist og styremedlem i Norsk PEN Ingeborg Senneset skal diskutere under debattledelse av Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, tidligere leder for ALLKUNNE, nytilsatt dekan ved Høgskolen i Volda og tidligere journalist i NRK.

Arrangementet er et samarbeid med Norsk PEN.

 

fredag 09.09 klokken 10:30 i teatret vårt, 150/100,-