Back to All Events

"Brødet og eselet" med Gunnar Wærness og Henrik Skotte

Det finnes ingen sjangerbenevnelser som fullstendig rommer det Brødet og Eselet bedriver på scenen. Uttrykket befinner seg et sted rundt skjæringspunktet mellom poesi, revyteater og punk, når duoen Gunnar Wærness og Henrik Skotte maner frem et karaktergalleri bestående av bl.a. gangstere, presidenter og fisker. Er det merkelig? Ja, det er det. Men det er også suverent morsomt, genuint fascinerende og til tider ganske vakkert.

Siden debutforestillingen Vi er motorvei premierte på Avant Garden (Trondheim) i 2013, har Brødet og Eselet satt opp ytterligere fire forestillinger, gitt ut to bøker og laget en plate. Plata og ny bok burde være klar høsten 2016.

Konserten på Bjørnsonfestivalen er basert på den første forestillingen de hadde, slik den ser ut nå, etter tre års utvikling.

"Men om jag ska välja en bok som särskilt sticker ut detta år är det utan tvekan kortromanen ”€urodike” av Brødet og E$elet…Skottes och Wærness ord utgör i all sin enkelhet en språkmagi som tangerar möjlighetens gränser. ­Brødet og E$elets performancekonst är dessutom något av det underligaste man kan se på scen i Norge i dag"

-       Annelie Axén, Svenska Dagbladet

 

torsdag 08.09 klokken 21:45 i storyville, 150/100,-

Earlier Event: September 8
"Ferdigsnakka"
Later Event: September 9
Dagspass fredag