Back to All Events

"Blomstene og biene" med Maja Lunde, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og bieforsker Frode Ødegård

Maja Lunde har gjort eventyrlig suksess med boken Bienes historie fra 2015. Hun har skrevet om et tema som åpenbart opptar leserne, og hun fletter historier fra fortid, nåtid og fremtid sammen på en medrivende og spennende måte.

William er en melankolsk biolog og frøhandler fra England i 1852. Han vil bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007, men han kjemper i motbakke mot biedød og mot en sønn som ikke viser nevneverdig interesse for å overta gården. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene har forsvunnet. Bienes historie skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, dagens industrielle landbruk og en fremtid hvor biene er borte. I bunnen ligger tre sterke historier om relasjonene mellom foreldre og barn og om menneskenes sårbarhet i møte med naturen.

På Bjørnsonfestivalen i Molde møtes Maja Lunde og bieforsker Frode Ødegård til samtale om romanens realisme og om hvordan naturen påvirker oss mer enn vi kanskje alltid tar hensyn til. Samtalen ledes av Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og arrangementet er et samarbeid med Økouka og NORSØK.

 

lørdag 10.09 klokken 13:30 i storyville, 150/100,-