Back to All Events

Bjørnsonstipendvinneren

Foto: Yngvild Gotaas Torvik 

Foto: Yngvild Gotaas Torvik 

Møt årets Bjørnsonstipendvinner Anna Kleiva i samtale med Gunnhild Øyehaug og Pedro Carmona-Alvarez om poesi, litteratur og det å skrive. 

Anna Kleiva tildeles årets Bjørnsonstipend under festivalen. Hun debuterte med diktsamlinga Ti liknande versjonar i 2011. For sin neste bok, Vårar seinare fikk hun Dag og Natt sin Oslopris. I 2015 kom gjendiktningen av Ariana Reines’ Coeur de Lion ut til gode kritikker.

Kleiva har studert litteraturvitenskap. Hun har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og forfatterstudiet i Bø. Gunnhild Øyehaug ble tildelt Bjørnsonstipendet i 2006. Hun debuterte med diktsamlingen Slaven av blåbæret i 1998 og ble nominert til Brageprisen for novellesamlingen Knutar. Romanen Vente, blinke ble kåret til årets bok av Morgenbladets lesere i 2009, og filmatisert i filmen Kvinner i for store herreskjorter.

Pedro Carmona-Alvarez har utgitt både diktsamlinger, romaner og en essay- samling. Han har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet. Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, senest P2-lytternes romanpris i 2012. Han er også musiker i flere band.

Onsdag 02.09 kl 17:30 - 18:30  
STORYVILLE, pris 150/100,-