Ungdommens Litteraturfestival - ULF - for tredje gang i Molde

ULFlogo.jpg

Bjørnsonfestivalen og Molde Bibliotek inviterer for tredje gang til ULF - Ungdommens Litteraturfestival 5. - 6.juni.

Årets festivaltema er ungdomslitteratur og vi har valgt ut forfattere som representerer variasjon og kvalitet - og som ikke minst liker å snakke til ungdom!

Påmeldingslink er sendt ut til skolene i Molde pr epost - og dere finner den også her: https://app.easyquest.com/q/j6ZGe

Programmet for ULF 2018:

Tirsdag 5.6

09.30 - 10.15 Josef Yohannes - The Urban Legend

Yohannes-Josef_Foto-Ola-Eggen.jpg

I tegneseriebøkene om The Urban Legend fortsetter læreren Malcolm T. Madiba sin utrettelige kamp mot kriminalitet og urettferdighet, kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. Etter å ha fengslet alle byens fremste kriminelle har han nå fått den samlede underverdenen i Capital City mot seg. Som om det ikke var nok, utfordres han også av en livsfarlig konkurrent som er sjalu på The Urban Legends ære og berømmelse. Men da Malcolm endelig unner seg en velfortjent ferie i Oslo, blir oppholdet på ingen måte så avslappende og udramatisk som han så for seg.

Josef Yohannes vil ta elevene med bak kulissene når serien blir til og fortelle om hva som inspirerer ham i arbeidet mot rasisme og som forfatter.

Josef Tzegai Yohannes er norsk-eritreer, født i Danmark og oppvokst på Lindeberg i Oslo. Han er utnevnt som norsk ambassadør for The Nelson Mandela Foundation og serien om The Urban Legend er foreløpig utgitt på ni språk, blant dem engelsk, fransk, spansk, zulu, tigrinja og japansk. 

10.30 - 11.15 Quiz med barne og ungdomsbibliotekar Jana Broz

Årets ULF-Quiz vil handle om litteraturhistorien vår helt fram til i dag.

11.15 - 11.45 Matpause

11.45 - 12.30 Elin Viktoria Unstad - VEGA

9788202548100.jpg

Her får elevene høre fra en tøff og actionfylt roman som handler om Vega, 17 år, og livet i Nyhåp etter at Energikrigen ødela nesten alt. Hun følger reglene og har planene klare for fremtiden, men denne sommeren blir likevel ikke som forventet. Plutselig eksploderer det. Litt etter litt rakner samfunnet rundt henne. De livsviktige solcellene slutter å fungere. Restriksjonene strammes inn. Men Myndighetene har kontroll. Eller?

Elin Viktoria Unstad er en debutant som kan skrive om både slåsskamper og den første, store kjærligheten slik at vi tror på det - og blir dratt inn i Vegas verden.

12.45 - 13.30 Josef Yohannes - The Urban Legend

Se informasjon lenger opp på siden. 

 

Onsdag 6.6

09.30 - 10.15 Jan Tore Noreng

-alfahann_Fotokreditering-Gyldendal.jpg

I den U-prisvinnende boka #Alfahann møter leserne Torstein (16) - gutten som har hele pakka: Han er smart, populær, kjekk, og har en kropp som alle de andre guttene i tiende misunner ham. I tillegg er Torstein sammen med Viktoria, den perfekte dama. Livet hans er som skapt for Instagram. Men den som har ALT, har også ALT å tape.

10.30 - 11.15 Quiz med barne- og ungdomsbibliotekar Jana Broz

Årets ULF-Quiz vil handle om litteraturhistorien vår helt fram til i dag. 

11.15 - 11.45 Matpause

11.45 - 12.30 Tore Aurstad

9788202503826.jpg

I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Tore Aurstads Fangarmer fortsetter historien. Vi møter Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva som skjedde videre der Lovecrafts historie slutter.

Bli med på en eventyrlig og farlig ferd ned til sydishavet hvor barske hvalfangere jobber til livets opphold, og mystiske fiskelignende vesener jager bak. Bli kjent med sunkne øyer, spøkelsesskip, sjøuhyrer, en kjent norsk oppdager, en gjenstand med magiske krefter, og bli med på en farlig ekspedisjon der den unge Amund Nordfjord og reisefellene hans jages av ei mystisk skute med et mannskap fra en annen verden.

12.45 - 13.30 Jan Tore Noreng  

Se informasjon lenger opp på siden