Stående applaus for ≈ [tilnærmet lik]

Undrende:  Rollefigurene Martina (Johanna Mørck), Peter (Lars Melsæter Rydjord) og Mani (Bjørnar Lisether Teigen) i teaterstykket ≈ [tilnærmet lik] ved Teatret Vårt. Foto: Arild Moen, Tingh Kommunikasjon

Undrende: Rollefigurene Martina (Johanna Mørck), Peter (Lars Melsæter Rydjord) og Mani (Bjørnar Lisether Teigen) i teaterstykket ≈ [tilnærmet lik] ved Teatret Vårt. Foto: Arild Moen, Tingh Kommunikasjon

Det er kjølig onsdag førmiddag, og vi møter en full sal på Plassen som sitter i spenning og venter på forestillingen Tilnærmet lik skal begynne. Aldersspennet er stort, det er alt fra skoleelever til pensjonister.

Tekst: Liv Madsøy, elev ved Medier og kommunikasjon, Molde vgs

Tilnærmet lik er en forestilling av den svenske dramatikeren og forfatteren Jonas Hassen Khemiri. Han vakte oppsikt da han kom med boken Et øye rødt, han har også mottatt anerkjennelse for sin andre roman, Montecore: en unik tiger.

I forestillingen møter vi hjemløse Peter, fra Peter går vi til Andrej som vil skape en buisnesskarriere, men har etnisiteten mot seg. Vi møter unge Martina som jobber i tippekiosken, og Mani som studerer økonomi på universitet, men som roter seg bort i virkeligheten. Vi får også et lite glimt av Freya som kanskje dyttet sin yngre, flinkere og flottere kollega under bussen.

Vi får også se litt til Andrej og lillebroren, om hvordan en sak alltid har to sider. De forteller begge to om hvordan de tolket samme sak. Andrej snakker pent om hvordan han snakket pent med lillebroren, og hvordan han trøstet han. Mens lillebroren har en stikk motsatt side, han snakker om hvordan Andrej slo han og kalte han stygge ting for han ga en uteligger sine 500 kr. Det blir stille i salen, og det er tydelig dette setter preg på publikummet.

Dette blir til sammen en fantastisk forestilling med mye latter og følelser. De fokuserer pengebruk og økonomi, og at man kan være lykkelige uten å ha så mye. Skuespillerne snakker som det skulle ha vært en god bok, skuespillet er fantastisk og gøy å se på.

De får stående applaus når forestillingen er ferdig, og publikummet er strålende fornøyd. 

God avkastning:  Martinas økonomiske-jeg (Sara Fellmann), presten (Lars Melsæter Rydjord) og brudgommen, Mani (Bjørnar Lisether Teigen) har en økonomisk vri på bryllupsløftene sine. Foto: Arild Moen, TIngh Kommunikasjon.

God avkastning: Martinas økonomiske-jeg (Sara Fellmann), presten (Lars Melsæter Rydjord) og brudgommen, Mani (Bjørnar Lisether Teigen) har en økonomisk vri på bryllupsløftene sine. Foto: Arild Moen, TIngh Kommunikasjon.