Hun er Bjørnsonfestivalens nye sjef

Bjørnsonfestivalens nye leder ser fram til å sette igang med planleggingen av festivalen.

Bjørnsonfestivalens nye leder ser fram til å sette igang med planleggingen av festivalen.

 Johild Kosberg Bredin er ansatt i stillingen som festivalsjef i Bjørnsonfestivalen.

– Jeg gleder meg til å sette meg inn i alle detaljene i Bjørnsonfestivalen, sier Bredin. Hun kommer fra stillingen som fagsjef i kulturavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

– Bjørnsonfestivalen er en markant og viktig kulturaktør og jeg vil bidra til at litteraturformidlingen utvikler seg stadig videre og at publikum får et godt tilbud, legger hun til. Interessen for bøker har hun hatt hele livet.– Jeg har alltid vært en storleser og liker alle slags tekster, debatter og andre bidrag til at vi blir klokere og mer informert om verden rundt oss. Bjørnsonfestivalen bidrar til nettopp dette, sier hun.

Johild Kosberg Bredin er 42 år gammel og kommer fra Isfjorden i Rauma. Hun har en solid kulturerfaring og har jobbet med kulturformidling siden studiedagene på 90-tallet. Bredin er utdannet musiker med hovedfag i musikkformidling. Hun har jobbet som frilansmusiker, kulturskolelærer, musikkprodusent, programansvarlig for Den kulturelle skolesekken. Hun har også vært leder for Møremusikarane og jobbet som administrator og kulturbyråkrat i Møre og Romsdal fylkeskommune.

– Bjørnsonfestivalen har mange samarbeidsparter, venner og støttespillere og jeg gleder meg til å treffe alle som bidrar til festivalens beste, sier Johild Kosberg Bredin.