ERIKA FATLAND MED FOREDRAGET "GRENSEN" ONSDAG 15.11 KL 19.00

Erika Fatland web ©Tine_Poppe.jpg

 

Forfatteren bak Sovjetistan har vært ute på en enda mer eventyrlig reise – langs grensen til verdens største land: Russland.

Erika Fatland er en av Norges mest spennende sakprosaforfattere. Hun fikk sitt store gjennombrudd med boka Sovjetistan i 2015. Nå har hun vært på en ny eventyrlig reise, denne gangen langs Russlands enorme grense – fra Nord-Korea i det fjerne Østen, langs Kaukasus, over Det kaspiske hav og Svartehavet. Vi blir med henne til Ukraina, der president Putin ekspanderer, og opp gjennom Øst-Europa, til vår egen grense mot Russland. Endelig tar hun båt gjennom nordøstpassasjen – en båtreise som har blitt mulig etter klimaendringene. Med kunnskap om landene og deres historie og gjennom menneskemøter viser Erika Fatland hvordan disse svært ulike landene alle påvirkes av sin mektige nabo.

Foredraget er en del av prosjektet SamLES LITT og arrangør er Bjørnsonfestivalen og Molde Bibliotek. Prosjektet SamLES LITT er støttet av GassROR og Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Foredraget er i Storyville, Plassen og er gratis og åpent for alle. Det blir signering og boksalg i regi av Notabene. Det vil også bli lagt opp til lyd og bildeoverføring i foajéen utenfor dersom arrangementet blir fullt inne i Storyville.

Velkommen!