Bli med på lesesirkel i høst!

Bjørnsonfestivalen og Molde bibliotek starter åpen lesesirkel og inviterer alle leseglade til en hyggelig og uformell samtale en gang i måneden.

Høsten 2015 har vi planlagt å lese følgende bøker:

Tirsdag 10. november: Da øst ble vest av Ingrid Brekke

Til denne gangen leser vi en sakprosabok om livet i Europa etter kommunismens fall. Vi møter mennesker fra det tidligere DDR, Polen, Ungarn og Romania som forteller om hvordan livet ble snudd opp ned i 1989 og om veien videre frem til i dag.

Her kan du lese forlagets omtale av forfatteren og boka.

9788203209017_Cervantes (1).png

 

 

 

Tirsdag 8. desember: Don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra

Klassikeren alle bør lese! Romanen kom opprinnelig ut i to separate verk i 1605 og 1615. Leseren møter en fattig spansk landadelsmann som forleser seg på sin tids populære ridderromaner og mister fullstendig evnen til å skille mellom dikting og virkelighet. Han bestemmer seg for å bli ridder og tar navnet Don Quijote de la Mancha, ridderen av den bedrøvelige skikkelse. Han velger en av landsbyens bønder, Sancho Panza, til sin væpner. Sammen drar de ut for å bekjempe verdens ondskap og verne om de svake og ikke minst om de skjønne kvinner, slik en sann ridder skal.

Don Quijote har blitt kalt den første moderrne europeiske roman og er en av verdenslitteraturens mest leste bøker. Den har inspirert en rekke forfattere, og er kåret til verden viktigste og beste skjønnlitterære verk.

Don Quijote er en relativt omfattende bok, og vi anbefaler leserne å lese den parallallelt med de andre bøkene utover høsten.

Her kan du lese forlagets omtale av forfatteren og boka:

Tidspunkt: Kl. 19.00-20.30 alle dager
Sted: 3. etasje i biblioteket

Enkel servering
Arrangementet er gratis