Å skape seg selv med psykolog Per Erik Arnesen og filosof Kaja Melsom

9788230017753.jpg

Sammen med Bjørnsonfestivalen inviterer Kirkefestuka i Molde til et interessant møte mellom psykolog Per Erik Arnesen og filosof Kaja Melsom på Plassen/Storyville.

Boka Å skape seg selv handler om det moderne dannelsesprosjektet: Hvordan vi alle har en utfordring i å skape oss selv og å utvikle og regulere vår egen selvfølelse. I denne prosessen står vi overfor sterke indre krefter som både kan være konstruktive og destruktive. Disse kreftene er beskrevet i litteratur og ikke minst i religion gjennom århundrer. I kristendommen har de vært formulert som de syv dødssynder: stolthet, misunnelse, sinne, likegyldighet, grådighet, fråtseri og lyst. Denne boka prøver å gi et psykologisk perspektiv på de syv dødssynder og hvordan de innvirker på dette dannelsesprosjektet.

Forfatter og psykolog Per Erik Arnesen møter filosof Kaja Melsom til en samtale om de sterke kreftene som utvikler vår egen selvfølelse.

Hør intervju med Per Erik Arnesen på NRK om dødssynden STOLTHET:

https://radio.nrk.no/podkast/verdiboersen/nrkno-poddkast-69-141976-25092018135800

Per Erik Arnesen er født i Bergen i 1950 og er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen fra 1978. Han har arbeidet på flere områder innen psykisk helse og er spesialist i klinisk psykologi. Han har også vært organisasjonspsykolog med hovedfokus på lederutvikling og har i 20 år arbeidet som selvstendig praktiserende psykolog. De siste 12 årene har han vært en del av psykologfelleskapet Colosseum Psykologsenter i Oslo.

Kaja Melsom er filosof og arbeider til daglig i Humanetisk Forbund. Hun er fast medlem i Verdibørsens filosofpanel på NRK P2.

Arrangementet er GRATIS og åpent for alle.

Velkommen!