N

Karin Augusta Nogva

Karin Augusta Nogva er visuell kunstner og hun har blant annet blitt tildelt Møre og Romsdal fylkeskommunes Kunstnar-stipend. Hun er utdannet ved Kunstakademiet, Bergen, Kunsthøgskolen i Bergen og Edinburgh College of Art, og er medlem i Aggregat Atelierfelleskap. I 2015 mottok hun Ålesund kommunes kunstnerpris. 

Nogva er en viktig talsperson for kunstnernes rolle i det offentlige rom og i det offentlige ordskifte. Hun er engasjert og tilstede i debatter og i media, og er inne i sin andre periode som styreleder for Billedkunstnerne i Møre og Romsdal. Nogva bidrar sterkt til økt forståelse for kunstnernes naturlige plass i et levende samfunn.

Karin Augusta Nogva er årets festivalkunstner på Høstscena i Ålesund.

Knut Nærum

Knut Nærum er komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder, mest kjent som tidligere fast paneldeltaker i NRKs humoristiske TV-program Nytt på nytt. Han er cand.mag fra Agder distriktshøgskole med grunnfag i nordisk og mellomfag i engelsk.

Hans første utgivelse var tegneserien Vi går for regnskogen, 80-tallet for nybegynnere, deretter laget han den politisk-satiriske tegneserien Bloid. Nærum har også utgitt humor- og satirebøker, blant annet Å, Norsk litteraturhistorie – fritt etter hukommelsen og Døde menn går på ski. De dødes båt -en slags oppfølger til Døde menn går på ski – er en bloddryppende fortelling fra den sørlandske skjærgård. Sitt ned og hold kjeft er «en håndbok for deg som vil bli kvitt selvtilliten».

I Nytt på nytt har han gjort seg bemerket for overraskende innfallsvinkler og raske poenger servert med en nøktern mine, og høsten 2007 hadde han faste opptredener med bokhumorshowet «Bokdusjen» på Litteraturhuset i Oslo. Nærum er også regissør for den radikale teatergruppen Opplysningskontoret.