L

Terese Moe Leiner

Terese Moe Leiner er utdannet ved Skolen for Grafisk Design (nå Westerdahl Scool of Communication) og Lansing Community College. Hun har mange års erfaring med design av forskjellig type bøker, først som grafisk designer i Aschehoug forslag og deretter som designsjef i Gyldendal. Hun startet firmaet Blæst design som nå er en paraplyorganisasjon for samarbeid og faglig utveksling. Leiner har vunnet gull, sølv og diplomer i Årets vakreste bøker, Visuelt og Gullblyanten. I 2005 fikk hun hederssprisen Bokkunstprisen.

Maxim Leo

Maxim Leo (f. 1970) er journalist og forfatter og har mottatt en rekke priser for sin journalistikk. Siden  1997 har han vært redaktør i tyske Berliner Zeitung. Leo har utgitt flere bøker, og i 2011 mottok han den europeiske bokprisen for Rød kjærlighet. Maxim Leo er født i Øst-Berlin og bor i Berlin sammen med sin familie.

Terese Moe Leiner

Terese Moe Leiner er utdannet ved Skolen for Grafisk Design (nå Westerdahl Scool of Communication) og Lansing Community College. Hun har mange års erfaring med design av forskjellig type bøker, først som grafisk designer i Aschehoug forslag og der-etter som designsjef i Gyldendal. Hun startet firmaet Blæst design som nå er en paraplyorganisasjon for samarbeid og faglig utveksling. 

Leiner har vunnet gull, sølv og diplomer i Årets vakreste bøker, Visuelt og Gullblyanten. I 2005 fikk hun hederssprisen Bokkunstprisen. 

Maja Lunde

Maja Lunde er forfatter og manusforfatter. Hun er utdannet medieviter med en master fra Universitet i Oslo.

Hun har skrevet sju barne- og ungdomsbøker og manus til blant annet TV-serien Barnas Supershow, dramaserien Hjem og humorserien Side om Side. Alle disse har vært store publikumssuksesser.

Bienes historie er hennes første roman for voksne, og den ble kåret til en av årets beste bøker i Aftenposten, DN, Fædrelandsvennen,Dagbladet, Klassekampen og VG. Den er så langt solgt til 15 land, og mottok Fabelprisen og Bokhandlerprisen 2015.

Erlend Loe

Erlend Loe er en norsk romanforfatter, oversetter, filmmanusforfatter og filmkritiker. I 1998 var han med å starte Screenwriters Oslo – et kontorfellesskap for manusforfattere.

Han debuterte i 1993 med boken Tatt av kvinnen og kom året etter ut med barneboken Fisken om truckføreren Kurt. Loe har en spesiell skrivestil som etter gjennombruddsromanen Naiv.Super. fra 1996 ofte blir karakterisert som naivistisk. Loe bruker ofte virkemidler som ironi, overdrivelse og humor. Hovedpersonene i bøkene er ofte litt smårare personer med egne tanker om livet, som har havnet på skråplanet.

Bøkene hans har blitt oversatt til flere språk, og han har vunnet en rekke prestisjetunge priser for sine verk.

Torun Lian

Torun Lian er en norsk forfatter og filmregissør. Hun har særlig befattet seg med oppvekstproblemer som gjerne er skildret med en dose humor. Hun gav først ut en serie skuespill, og vakte oppmerksomhet som dramatiker med Colaengelen, som ble vist i Fjernsynsteatret 1987. Lian er særlig blitt kjent gjennom bøkene og filmene om tenåringen Frida. Hun vant mange unge lesere med bøkene Frida (1990) og Med hjertet i hånden (1991), og mottok Filmkritikerprisen for manus til spillefilmen Frida – med hjertet i hånden (1991).

Etter å laget flere kortfilmer, debuterte hun som spillefilmregissør med Bare skyer beveger stjernene (1998) etter sin egen bok; filmen vant Amandaprisen 1999.

Undrene i vår familie (2008) er en generasjonsroman fra sørvestlandet i 1950- og 1960-årene, og er Torun Lians første voksenroman.