K

Nils Magne Knutsen

Nils Magne Knutsen (f. 1943)  er professor emeritus i nordisk litteratur ved Universitetet i Tromsø. Han har publisert en rekke artikler og bøker om nordnorsk litteratur og nordnorsk kulturhistorie, bl. a.: Nordens Paris. Vandringer i Tromsøs muntre liv og historie (1995), La Recherche. En ekspedisjon mot nord (2002), Knut Hamsun og Nordland. Den lange veien hjem (2006), Litteratur i Æventyrland. Artikler om nordnorsk litteratur (2013) og Liten STØTTEBOK for søringer i Nord-Norge (2014).  Knutsen har mottatt flere priser for sin innsats som foreleser og populær formidler, bl. a. Petter Dass-medaljen,  Undervisningsprisen (Universitetet i Tromsø) og Tromsø bys kulturpris. For sitt arbeid ble Knutsen i 2013 slått til ridder av St. Olavs Orden.

 

Sandra Kolstad

Sandra Kolstad er musiker, sanger og artist. Høsten 2009 ga hun selv ut EP-en All that we are, med hovedsakelig pianobasert musikk. Sporet «Freudian Slip» ble kåret til «Ukas Urørt» på NRK P3.

Kolstad markerte seg som liveartist både hjemme og ute allerede før hun slapp sitt debutalbum CRUX, med flere konserter i Norge og utlandet bak seg.

I januar 2012 ble hun nominert til Statoilstipendet som deles ut under By;Larm i Oslo i februar samme år, som tildeles "en norsk gruppe eller artist som står på randen av internasjonalt gjennombrudd"

Angelika Klüssendorf

Angelika Klüssendorf er født i Ahrensburg (Hamburg) i 1958. April er Klüssendorfs tredje roman, og en uavhengig oppfølger til Jenta. Hun har skrevet flere fortellinger og ett teaterstykke, og er en sterk og annerledes stemme i tysk samtidslitteratur.  Klüssendorf har mottatt en rekke utmerkelser og priser, og har vært nominert til den gjeve Deutscher Buchpreis med både Jenta og April

Alexander Camman i Die Zeit skriver: «Ein av dei mest radikale og rørande oppvekstromanane i det tyske språket. Ingen tvil: Jenta til Angelika Klüssendorf er ei heltinne for vår tid.»