H

Mona Høvring

Mona Høvring debuterte med diktsamlingen IIk, ein dialog i 1998. Siden det har hun skrevet ytterligere fire dikt-samlinger, som har etablert henne som en av landets mest leste og bejublede lyrikere. Hun har dessuten skrevet tre romaner – den siste av disse, Camillas lange netter, var en omskrivning av Camilla Colletts erindringsverk I de lange nætter, som maktet å ta vare på originalens kraft, samtidig som den skapte noe helt nytt. Den ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. 

Øystein Hauge

Øystein Hauge er norsk forfatter og poet. Han er bosatt i Fræna kommune, hvor han er ansatt som kulturleder i Kriminalomsorgen. I over tjue år var han tilsatt i Justisdepartementet som rådgiver (velferd/kultur) for militærnekterne i Norge. Han har tidligere også vært programansvarlig for Bjørnsonfestivalen.

Hauge mottok i 2012 Sørlandets litteraturpris for diktsamlingen Predikanten.

Johan Harstad

Johan Harstad er utdannet ved Nansenskolens Skrivekunstlinje, og debuterte allerede som 22-åring med kortprosasamlingen Herfra blir du bare eldre. Hans første roman Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet (2007) oversettes til stadig flere språk.

Harstad har også skrevet dramatikk og ungdomsromaner. I 2014 fikk han Ibsenprisen for skuespillet Osv., og har også fått Ungdommens Kritikerpris (2007), og Brageprisen (2008), og Bjørnsonstipendet (2003). Harstad er for tiden aktuell med Max, Mischa & Tetoffensiven, som han har høstet strålende kritikker for.

 

Karin Haugen

Karin Haugen  er en norsk litteraturviter, journalist og redaktør. Hun er oppvokst i Valle i Setesdal.

Haugen var fra begynnelsen av 2000-tallet med i kretsen rundt studentorganisasjonen Rød Front på Universitetet i Oslo. I 2001 var hun sentral ved oppstarten av tidsskriftet Demo. Haugen er i dag bokredaktør i Klassekampen. Hun sitter også i redaksjonen til Manifest Forlag.

Edvard Hoem

Edvard Hoem debuterte i 1969 og har sidan vore svært produktiv som romanforfattar, dramatikar, salmediktar og Shakespeare-gjendiktar. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) vart han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. For Mors og fars historie mottok han Melsomprisen og Petter Dass-prisen, og han vart òg innstilt til Kritikerprisen. 

Frå 2009-2013 gav Hoem ut biografien om Bjørnstjerne Bjørnson i fire band. Bøkene hans er selde til ni land. I 2011 vart Hoem tildelt statsstipend, og i 2013 vant han Språkprisen 2013. I 2014 gav Hoem ut sin første roman på ni år, Slåttekar i himmelen. Hoem vart langlista til P2-lyttaranes romanpris for denne boka.

Ida Hegazi Høyer

Ida Hegazi Høyer debuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden har hun utgitt en roman i året: Ut (2013),Unnskyld (2014) og Fortellingen om øde (2015).
For romanene Under verden og Ut ble Høyer tildelt Bjørnsonstipendet 2014. For romanen Unnskyld vant hun EU's litteraturpris i tillegg til at hun ble nominert til Bokbloggerprisen. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet.
Hennes siste roman Fortellingen om øde er nominert til NRK P2-lytternes romanpris samt Årets beste bok av Natt & Dag.

Dag O. Hessen

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han er en fremragende formidler og har skrevet en rekke artikler og bøker knyttet til biologi, økologi, evolusjon og filosofi. I 1998 mottok han Norges forskningsråds formidlingspris for sin «popularisering og formidling både i mediene og i bokform av en naturvitenskapelig, evolusjonsbiologisk teori og tankegang som premissbidrag til samfunnsdebatten», og han har senere mottatt Universitetet i Oslos formidlingspris, Riksmålsforbundets litteraturpris, Biomangfoldprisen, Akademikerprisen, Fritt Ords honnør, Humanistprisen og Bonnevieprisen.

Knut Hoem

Knut Ameln Hoem er litteraturkritiker og litteraturanmelder i NRK. Hoem er cand. philol. med tysk litteratur som hovedfag, og bodde i Berlin fra 1997 til 1998 der han skrev sin hovedoppgave om den tyske forfatteren Günter Grass. Han har vært ansatt i NRK siden 1999, der han fra 2000 var programleder for radioprogrammet Ordfront, som tok over for det kritikerroste «Kritikertorget». Han har også vært medredaktør i tidsskriftet Vagant.

En guidebok til Berlin Berlin. En Veiviser utkom i 2010, og har nå blitt oppdatert med nye kapitler.