G

Guro Hoftun Gjestad

Guro Hoftun Gjestad er journalist og forfatter. Hun debuterte i 2011 med romanen Anfall, og Ord på S (2015) er hennes første roman for ungdom.

I 2015 kom også boken Storbarnsliv ut. Gjennom intervjuer med ungdom, samtaler med foreldre og tilsendte bidrag fra begge grupper, tegner hun en serie sterke portretter. Selv om foreldrerollen er bokens anliggende, er det beskrivelser av ungdom som tar plass og oppmerksomhet. Boken gir et mangefasettert bilde av hvordan det er å være foreldre til barna som skal finne sin egen vei, og den gir et innblikk i hva som rører seg i mange unge menneskers liv. 

Iver Gjelstenli

Iver Gjelstenli er en norsk journalist, forfatter og fjellklatrer. Han bor i Molde og har vært ansatt som journalist i Romsdals Budstikke de siste 30 årene, men er nå pensjonist. De siste åtte årene har han stått bak den prisbelønte reportasjeserien Kortreist opplevelse, og et utvalg på 52 av disse reportasjene kommer nå ut som bok. Han har tidligere gitt ut biografien om Arne Randers Heen (Samlaget 1988), Fra topp til topp i Romsdal (eget forlag, 1998), Opplev Romsdal på sykkel (eget forlag, 2000) og Romsdal Eksponert (Fri Flyt, 2015). Den siste i samarbeid med fotograf Terje Aamodt. Han har også vært medforfatter på klatreførerne Klatring i Molde og omegn og Klatring i Eresfjord. Iver Gjelstenli ble tildelt NTBs språkpris i 2012.

Shabana Rehman Gaarder

Shabana Rehman Gaarder er performancekunster, standupkomiker, og dramatiker. Gaarder har også vært spaltist i VG, Dagbladet, Aftenposten og den danske Dagblad Information. Hun har fått internasjonal oppmerksomhet, og er bl.a. intervjuet i Time Magazine og The New York Times og har markert seg offentlig i kampen for individets frihet og menneskerettigheter.

I 2002 mottok hun Fritt Ord-prisen sammen med Aslam Ahsan.

Geir Gulliksen

Geir Gulliksen er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Barneboken Iben og forvandlingen, illustrert av Anna Fiske, var nominert til Brageprisen. Gulliksen ble nominert til Ibsenprisen 2013 for skuespillet En kropp og fikk også stor anerkjennelse for Nationaltheatrets oppsetning av skuespillet Demoner. Hans siste barnebok Joel og Io, også illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2015. I 2014 mottok han Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og i juryens begrunnelse heter det: «Mange av hans verk kunne fremheves, men de tre seneste romanene stiller i en særklasse: Tjuendedagen (2009), Forenkling (2010) og Bøyde knær (2012) er ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Høsten 2015 kom han ut med romanen Historie om et ekteskap, som han er nominert til Nordisk Råds litteraturpris for.