F

Ivo De Figueiredo

Ivo de Figueiredo (f. 1966) er historiker og forfatter. Han har skrevet flere kritikerroste bøker og fikk sitt gjennombrudd i 2002 med  biografien Fri mann. Johan Bernhard Hjort - en dannelseshistorie, som han ble tildelt Brageprisen for. Han har blant annet også skrevet bøker om Ibsen for både voksen og barn, om  Henrik Wergeland og Mysteriet Ingeborg Køber. Hans hittil siste bok er ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890-2000 som er den første samlete fremstillingen av dramatikkens historie i Norge.

 

Guri Fjeldberg

Guri Fjeldberg er utdannet journalist, norsklærer og vaktmester, og har en master i barnelitteratur fra universitetet i Newcastle. Fjeldberg arbeider blant annet som kritiker i Bergens Tidende og for Barnebokkritikk.no, er veileder for juryklasser til Uprisen og har seks år bak seg i Kritikerlagets jury som kårer årets beste barne- og ungdomsbok. Hun har også arbeidet med å utpeke de 101 beste barne- og ungdomsbøkene, og ble kåret til Årets litteraturkritiker 2015. 

Alfred Fidjestøl

Alfred Fidjestøl er en norsk journalist og sakprosaforfatter, og var den første sakprosaforfatteren som ble tildelt Sultprisen. 

Fidjestøl er utdannet cand.philol. med hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo. Fra studiet avstedkom debuten Hans Jonas, som er en introduksjon til den tyske filosofen som boken er kalt opp etter. Eit halvt liv er en biografi om Per Sivle. 

 

Lise Fjeldstad

Lise Fjeldstad er en prisbelønnet norsk skuespillerinne og instruktør. Hun regnes i dag som en av norsk teaters ledende skikkelser og hun er kjent for sine mange tolkninger av Ibsens kvinneskikkelser.

Fjeldstad har også å vært å se i en rekke filmer og fjernsynsdramaer, og hun er medlem av Det Norske Akademi for Sprog og Litteratur og styremedlem i PLAN Norge.