B

Henning H. Bergsvåg

Henning H. Bergsvågs diktning preges av en kjølig estetikk og en sterk språkbevissthet, og orienterer seg mot samtidige franske og svenske stemmer. Han har vært gjendiktet til svensk og nederlandsk i tidsskrifter som OEI, Horisont og Maken en breken, og hans bok Den engelske hagen er under gjendikting til fransk av Emmanuel Reymond. Allerede da Bergsvåg debuterte høsten 2000 med diktsamlingen Newfoundland, var han, sammen med Tomas Espedal, en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival, og han har siden drevet utstrakt formidlervirksomhet, som har skapt nye møteplasser og miljøer for litteraturinteresserte. Særlig verdt å nevne er det suksessrike poesiklubbkonseptet Poesidigg i Bergen, som han har ledet siden 2012. 
 
Bergsvåg er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Bergen og det anerkjente 2-årige forfatterstudiet Litterär Gestaltning ved Göteborgs Universitet. Henning H. Bergsvåg er født 1974 i Bergen, der han også nå er bosatt etter flere år med bosted i London, Praha og Berlin.

Christian Borch

Christian Borch er nyhetsanker, journalist og forfatter. Han har blant annet arbeidet som utenriksreporter og -kommentator før han ble nyhetsanker i NRKs Dagsrevyen fra 2000 til 2010, og nyhetsanker i Urix fra 2010 til 2014. Han har vært ansatt i Morgenbladet og i The Times i London, Norges Eksportråd og Norges Industriforbund.

Han ble kåret til «Årets nyhetsformidler» i 2001, ble tildelt Gullruten som beste nyhetsanker i 2004 og ble kåret til «Norges beste nyhetsanker» av TV 2 Nettavisens lesere i 2005. Han har også mottatt bl.a. Lytterforeningens Ærespris, Europabevegelsens Pressepris og Tekstilindustriens Ærespris. Borch har også skrevet en rekke bøker og fagartikler om sikkerhetspolitikk og tilsvarende emner.

Aktuell med boken Banalitetens tyranni.

Ingrid Brekke

Ingrid Brekke har siden 2000 arbeidet som journalist i Aftenposten. Først som kulturjournalist/anmelder, senere i utenriksavdelingen. Hun var avisens korrespondent i Berlin fra 2010 til 2012,  og har tidligere blant annet vært kulturredaktør i Klassekampen og redaktør i studentavisene Universitas og Under Dusken.

Høsten 2014 kom hun med boken Da øst ble vest. Livet i Europa etter kommunismens fall, en bok om hvordan "mannen i gata" opplevde overgangen fra kommunistisk diktatur til vestligorientert demokrati.

Denne høsten kommer hun ut med Angela Merkel. Et europeisk drama, en biografi om den tyske forbundskansleren. 

Ola Bremnes

Ola Bremnes er en norsk musiker, forfatter og trubadur, bosatt i Kvæfjord i Troms. Han er bror av musikerne Kari Bremnes og Lars Bremnes.

Bremnes har arbeidet mye med Petter Dass, blant annet i oppsetningen Vær hilset! (1995) som har vært fremført på en rekke festivaler. Han fikk Spellemannprisen 2000 sammen med søsknene Kari og Lars i klassen viser og viserock for Soløye (2000), Nordlysprisen(2004), Kardemommestipendiet (2006) og Prøysenprisen 2009 sammen med Lars.

Ola Bremnes utgav i 2007 barneboka Trøbbel i trapesen, illustrert av Odd Henning Skyllingstad.