Audhild Gregoriusdotter Rotevatn

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er en norsk journalist og programleder.

Rotevatn har utdannelse innen radiojournalistikk fra Høgskulen i Volda, samt statsvitenskap og nordisk språk ved Universitetet i Oslo. Hun startet journalistkarrieren som 19-åring i Sunnmørsposten, og arbeidet senere i Bergens Tidende. Etter endt utdanning i radiojournalistikk ved Høgskulen i Volda i 1999 begynte hun i NRK, der hun var reporter og programleder i Dagsnytt og Her og Nå, reporter i Dagsrevyen og programleder i Sportsrevyen.

Rotevatn ble ansatt i Kanal 24 høsten 2003 og var sentral i oppbyggingen av nyhetsredaksjonen frem til kanalen kom på luften 1. januar 2004. Rotevatn var programleder i radiokanalens nyhets -og aktualitetsmagasin Nyhetspuls 17, i august 2006 ble hun nyhetsredaktør.Hun var senere også redaksjonssjef i samme kanal.

Rotevatn har fått flere priser og utmerkelser for sitt journalistiske arbeid, samt for sin konsekvente nynorskbruk. I 2005 fikk hun Alf Helleviks mediemålspris og i 2004 Kringkastingsprisen for bruk av nynorsk.

Fra 2008—2010 var hun ansatt i PR-teamet hos firmaet I&M Kommunikasjon AS i Ålesund. I 2010 ble hun ansatt som daglig leder for Allkunne. Fra 10. juni 2010 er hun styremedlem i NRK.