M

Robert Mood

Mood har hatt en langt karrière i Forsvaret, fram til han gikk av med pensjon i 2016, da som sjef for den norske militærmisjonen i Brüssel. Samtidig som han har hatt en rekke sentrale militære stillinger, både i det norske forsvaret og i internasjonale fredsstyrker, har Mood markert seg som aktiv samfunnsdebattant. For dette ble han i 2016 tildelt stiftelsen Fritt Ords pris "for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet".

Magnus Moksnes Myhre

Magnus M. Myhre ble født i 1982 og er oppvokst i Trondheim. Som 5-åring begynte han å spille fiolin, senere ble det bratsj, og 12 år gammel begynte han å spille orgel. Etter musikklinjen ved Heimdal videregående skole, fulgte bachelor/kantor-utdannelse ved NTNU - Musikkonservatoriet i Trondheim, med professor Harald Rise og domorganist Kåre Nordstoga.

Etter fire år i Trondheim fulgte en treårig solistdiplom med professor Hans-Ola Ericsson i Sverige. 

Han har gjennom hele studietiden fordypet seg kontinuerlig i orgelimprovisasjon under ulike lærere. Han har også selv undervist i orgelimprovisasjon ved NTNU.

Til daglig er Magnus M. Myhre domorganist i Molde domkirke, med hovedvekt på utøvende virksomhet og gudstjenestespill. Han konserterer også i Norge, Sverige og Danmark.

Bjørnar Myhr

Bjørnar Myhr er pianist, komponist, arrangør og kapellmester. Han er Møremusikar i Møre og Romsdal Fylkeskommune og han har en variert karriere som pedagog, solist, kammermusiker, akkompagnatør og komponist. Han tar oppdrag over hele fylket og han er blant annet årlig kapellmester for forestillingene om Lady Arbuthnott i Sunndal.

Linnea Myhre

Linnéa Myhre er norsk forfatter og blogger.

Bloggen hennes var blant landets mest leste med daglig besøk av over 30 000 unike lesere. 

29. november 2011 startet nettserien «La Linnéa Leve» med Linnéa Myhre og Andreas Øverland på nettsidene til NRK. Serien handler om psykiske lidelser og hvordan Myhre har det med sin depresjon tross av langvarig psykologbehandling

Myhre ga ut romanen Evig søndag i 2012. Boka er definert som roman, men ligger tett opp til virkeligheten ettersom den følger ett år i Linnéa Myhres liv. I løpet av dette året begynner hun etter hvert motvillig å gå til psykiater for sine depresjoner, og Myhres problemer med tungsinn og spiseforstyrrelse står sentralt i boka. Første opplag på 2500 bøker ble solgt på lanseringsdagen. For boka mottok hun i 2012 Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse.

Myhres andre roman Kjære ble utgitt i oktober 2014. Bok nummer tre Hver gang du forlater meg kom i 2016.

Mohammad Mostafaei

Den iranske advokaten Mohammad Mostafaei (f. 1974) er mest kjent for sitt arbeid med å få omstøtt dødsdommer, særlig over barn og unge. Hans kamp for menneskerettighetene bragte ham stadig i konflikt med regimet i Iran, og i 2010 måtte han rømme landet. Han bor nå i Drammen med sin kone og deres to barn, og fortsetter sitt arbeid for menneskerettighetene derfra. I 2011 ble Mohammad Mostafaei tildelt Ossietzky-prisen av Norsk PEN. 

Majorstuen

Majorstuen har spilt nærmere 300 konserter i 30 land, og har gjennom sitt utforskende og lekende sceniske uttrykk satt en ny standard for hvordan folkemusikken kan formidles til et bredt publikum. De har gledet sitt publikum på alt fra den minste bygdepub i indre Romsdal til det største kulturhusi Paris, og de er kjent for sin særegne sound, sitt gode samspill og spilleglede. For debutplaten ”Majorstuen” fikk de Spellemannprisen, og senere har hele seks plateutgivelser flere ganger sikret dem nominasjon til både Spellemannprisen og andre priser. 

MODDI

Pål Moddi Knutsen, kjent som Moddi, er sanger og musiker fra Senja. Han har gitt ut både norsk- og engelskspråklige album, hvorav Kæm va du? fra 2013 vant Spellemannprisen i klassen Vise.

Moddi er spesielt kjent for sine tolkninger og tonesettinger av kunstnere som Helge Stangnes, Trygve Hoff og britiske Vashti Bunyan. På albumet Unsongs fra 2016 tolker og gjendikter Moddi forbudte tekster og sanger fra hele verden, blant annet av artister som Pussy Riot, Victor Jara og Kate Bush.