A

Carl Morten Amundsen

Carl Morten Amundsen er en norsk teatersjef, dramaturg, sceneinstruktør og dramatiker.

Han er utdannet ved Unversitetet i Bergen. Han har vært ansatt som dramaturg ved Den Nationale Scene(1987–90), Det Åpne Teater (1990–92) og Nationalteatret(1993–2000). Han har vært teatersjef ved Teatret Vårt og er nå sjefdramaturg ved Det Norske Teatret.

Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidt er ansett som en av Skandinavias aller fremste forfattere. Hun har gitt ut lyrikk og noveller, blant annet samlingen Bavian (2006), som ga henne Nordisk Råds litteraturpris.

Stein saks papir var hennes første roman. Boken ble møtt med samstemt jubel fra norske kritikere da den kom ut i mai 2013. I 2017 kom romanen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage ut i Danmark.

Lisa Alvestad

Lisa Alvestad er biblioteksjef i Haram kommune og hun representerer Norsk biblioteksforening  på Bjørnsonfestivalen 2017. Hun har en bachelorgrad i middelalderkunnskap og biblioteksfag. Sammen med biblioteksjef i Molde kommune, Evy Sisilie Bergum, er hun vertskap for seminaret om kritisk journalistikk på Bjørnsonfestivalen 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merete Alfsen

Oversetter Merete Alfsen har arbeidet som oversetter i over tretti år og hun har oversatt bortimot hundre titler av forfattere som Jane Austen, A.S. Byatt, Virginia Woolf, Muriel Spark og ikke minst årets festivalgjest, den skotske forfatteren Ali Smith. På Bjørnsonfestivalen forteller hun om sitt arbeid med de språklige utfordringene denne forfatteren byr på.

Arne og Carlos

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison har stor suksess som designere, tekstilkunstnere og forfattere. De er aller best kjent for bøkene om håndarbeid og for deres originale og fargerike design. Tradisjonelt håndverk og hverdagslivet i Valdres inspirerer dem til å utvikle et visuelt uttrykk som vekker oppsikt både i Norge og utenlands.

Bøkene Julekuler fra 2010 ble deres første internasjonal bestselger, og fram til i dag har de sju bøkene de har utgitt hatt enorm suksess over hele verden. Utstillinger med design av ARNE&CARLOS kan vi se både på Nasjonalmuseet i Oslo og på Kulturhistorisk museum, og de samarbeider tett med prestisjefylte merker og designere. På Bjørnsonfestivalen forteller de om arbeidet sitt og om hvordan håndverkstradisjoner kan videreutvikles til helt nye former og uttrykk.